Eneko Atxaren eskutik menu olinpikoa

 

Pasaden azaroaren 12ean, Eneko Atxa, bost Michelin izar dituen chefak, Basque Team-entzat diseinaturiko bi menú olinpiko aurkeztu zituen. Gainera, “Eneko” jatetxean egindako Show Cooking-ean kirolarien laguntza izan zuen.

Kirolarien artean, Maialen Chourraut, Ander Elosegi eta Joan Crespo bertan izan ziren. Eta Basque Team-eko enbaxadore den Naiara Gomez.

Xabier Leibar Fundazioko arduradun biomedikoaren nutrizio-gomendioei jarraituz, sukaldariburuak bi menu sortu ditu goi-mailako lehiaketei aurre egiteko atletek behar dituzten elikadura-ekarpen guztiekin. Beti lehengaien kalitatea, sasoiko produktuak eta jarduera-gastronomikoaren iraunkortasuna lehenetsiz, lehenengo menuan tartare begetala, azpizuna sagarrarekin, azalorearekin, perretxikoekin eta Idiazabal gaztako gnokiekin, eta arroz-esnea prestatu dituzte; bigarren menuan, berriz, arrain marinatua eta ozpin-olioa, baserriko arrautza gorringoa gari-estofatuaren gainean eta karamelizatutako torrada sukaldatu dituzte.

Contactar

Paseo Anoeta 7 / Anoeta Pasealekua 7

Donostia - San Sebastian

Gipuzkoa

20014

Email: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko.

Tel: 943 051365

Colaboradores

 

  A BILIN 21