Lazkano preolinpikora, Peña Jokoetatik kanpo

Selekzio olinpikoko probak jokatu ondoren, Begoña Lazkanok (Donostia Kayak K.E.) bere bidea jarraitzen du Parisera iristeko. Kayakista gizonezkoen taldea, berriz, zehaztuta geratu da, Iñigo Peña zumaiarra gabe. Ezin izan zuen gainditu Munduko Txapelketan domina izan zen K-2a, Rodrigo Germade eta Adrian del Riok osaturikoa. Orain, Europako Txapelketan lehiatzeko aukera izango du, baldin eta Jokoetarako K-2 titularra ez bada bertara joaten. K-1 1000m-an hirugarren izan zen, non Francisco Cubelosek bere hirugarren Joko Olinpikoetarako sailkapena ziurtatu zuen.

2024.iñigo.k2.500.selecti

Bestalde, Begoña Lazkano bigarren izan zen K-2 500m proban, Joko Olinpikoetarako sailkatuta zeuden Carolina Garcia eta Sara Ouzande palistek gainditu zituzten. Beraz, Begoña izango da, Laia Pelachekin batera, maiatzaren hasieran Szegeden egingo den preolimpikora joango dena, JJOOri begira Espainiari geratzen zaion azken plaza ateratzen saiatzeko. Halaber, Estefania Fernandezek, K-4 Jokoetarako sailkatuta dagoenak, K-1 500mko irabazleak, uko egiten badio Szegedeko Munduko Kopan K-1 500m jokatzeari, eta bertan Begoñak irabaziz gero, Olinpiar Jokoetan K-1eko titular izatea lortuko luke.

2024.nerea.selecitvo

Nerea Garciak (S.D.Santiagotarrak) eta bere taldekideak, Carla Corralek, K-4 500m txapelketa jokatu zuten, bigarren sailkatua izanik eta JJOOrako K-4 titularrak uko eginez gero, Europako Txapelketa jokatu ahal izango dute.

Uxue Arsuagak (S.D.Santiagotarrak) 23 urtez azpiko Europako Esprint Txapelketarako sailkapena lortu zuen