Iñigo Peña Munduko txapelduna

Munduko sprint Txapelketa bukatuta, euskal palistek bikain jardun dute.

Iñigo Peñak (Itxas-Gain Zumaiako Urola Itsas-Adarreko P.K.) ametsetako txapelketa itxi du, bi domina eta final batekin.

2023.iñigo.mundial.k2.2

Munduko txapeldun izendatu da Pedro Vazquezekin batera K-2 1000m proban. Igandean, Txapelketako azken jardunaldian, Iñigo eta Barbara Pardo hirugarren sailkatu ziren k-2 mistoan. Gainera, K-1 500 metroan zortzigarren izan zen. Horrela, denboraldi gogorra amaituko da, Europako Jokoetan parte hartzeaz gain, B Finalean bigarren izan baitzen. Orain, atseden hartu beharko du datorren denboraldia prestatzeko eta Espainiak Parisko Jokoetarako dituen sei plazetako bat lortzen saiatzeko.

2023.higi.mundial

Higinio Rivero (Plentzia P.T.) Parisen izango da, VL2 200 metroko finalean seigarren izan ondoren. Horrela, Joko Olinpikoetarako postua lortuko du.

Begoña Lazkanok (Donostia Kayak K.E.) K-2 500m lasterketan parte hartu zuen eta Parisko Olinpiar Jokoetarako plaza bat lortzen ahalegindu. Lehenengo sei ontzien artean sailkatu behar zuen, eta atarian geratu zen, zazpigarren postuan. Alde txiki bat laugarren eta zortzigarren ontzien artean, non Nazioarteko Federazioak egin ditzakeen berresleipenen zain egon beharko duen. Hor izango ez balitz, 2024ko preolinpikoan, irabazteko aukera izan eta hain desiratua den txartela eskuratu. Orain, Jokoen egoitza ezagutuko du, abuztuaren 31tik irailaren 3ra Parisen jokatuko den Munduko Kopan parte hartuz.

2023.bego.mundial.k2

Bestalde, maratoiko kirolariek gaur hasi dute euren Munduko Txapelketa, gaur eta bihar beteranoen txanda izango da, Xabi Osa (Itxas-Gain Zumaiako Urola ITsas-Adarreko P.K.) K-1 eta k-2 mistoa arituko da eta asteazkenetik aurrera, Irati Osa (Itxas-Gain Zumaiako Urola Itsas-Adarreko P.K.), Malen Juaristi (S.D. Santiagotarrak) eta Eider Amundarain (Itxas-Gain Zumaiako Urola Itsas-Adarreko P.K.)hasiko dira lehian.