Lau domina Españako Neguko Txapelketan 2018

Izenari kasu eginez, pasaden asteburuan, Españako Neguko Txapelketa ospatu zen, baldintza gogorretan. Non aurreikusiriko ordutegiak aldaketak jasan behar izan zituen, baina honek ez zuen eragotzi gure kirolariek lau dominarekin etxera buelta egitea.

Begoña Lazkanok (Donostia Kayak K.E.) emakumezko K-1 mailan, urrezko domina eskuratu zue, amaiera estu baten ondoren.

Iñigo Peñak (Zumaiako Urola Itsas-adarreko P.K.) ere, podium-era igotzea lortu zuen, hirugarren postua eskuratuz gizonezko senior mailan. Honela, biek, oso maila altuan jarduten dutela erakutsi dute.

Nerea Garciak (S.D.Santiagotarrak) ere lasterketa bikaina burutu zuen, hirugarren izanik emakumezko juniorretan, 17 urtez beherakoetan ere postu bera errepikatuz.

Bestalde, Aitor Gorrotxategik (S.D.Santiagotarrak) erlojupekoan jokaturiko 2000mtako lasterketan lehenengo postua eskuratu zuen, estreinatu berri den 23 urtez azpiko mailan, 5000mtan bostgarren izan zelarik, bere taldekide diren Telmo Fernandez, zazpigarren izanik eta Eneko bederatzigarren, denak lehenengo hamarretan sailkatuz.

Irati Osa (Zumaiako Urola Itsas-adarreko P.K.) ere lehenengo hamarretan sailkatu zen, seigarren izanik 23 urtez azpiko mailan eta Irene Gana (Barrika P.T.) zazpigarren izan zen emakumezko juniorretan.

Xabi Osa (Zumaiako Urola Itsas-adarreko P.K.) beterano mailan, 50-54 urtetako mailan, urrezko domina eskuratu zuen.

Hurrengo txapelketa, apirilaren 7 eta 8an, Españako abiadura Kopa izango dan, non horrez gain, Españako selekzioko kide izateko, hautatze probak jokatu diren.

20014

Email: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko.