Emaitza onak Sprint Olinpikoko selektiboan

Joan den asteburuan egin zen ezohiko denboraldi honetako Sprint Olinpikoko lehen proba, bakarra ere izango dena.

Irailaren amaieran Szegedeko Munduko Kopara joango diren palistak hautatzeko proba bat izan zen, parte-hartze murriztuarekin.

Baldintza klimatologikoek ez zuten lagundu eta ez zituen gauzak erraz jarri, haizeak gogor jo baitzuen, bereziki larunbatean eta igandean.

Euskal palistei dagokienez, Iñigo Peñak bere faborito izaera berretsi zuen K2 1000 metroko proban, eta bere taldekide Francisco Cubelosekin batera Munduko Kopan parte hartzeko sailkatu zen. K1 1000 metroko proban ere parte hartu zuen, laugarren postu on bat lortuz.

Begoña Lazkanok, bere aldetik, K2 500 metroko proban munduko koparako sailkatzea lortu zuen ere, Laia Pelachs Talde Nazionaleko bere kidearekin batera, eta K1 500 metroko proban zazpigarren postua lortu zuen.

Eneko Egigurenek eta Nerea Garciak ere parte hartu zuten hautatze probatan. Enekoren kasuan, K1 1000 metroko B finalean garaipena lortu zuen, eta K1 500 metroko B mailako finalean laugarren postua lortu zuen, distantzia hauetan bere aurrerapauso positiboa berretsiz.

Nerea Garciak 5. postu bikaina lortu zuen K1 200 metroko proban, eta K1 500 metroko B finalean garaile izan zen. Gainera, K2 500 metroko proban ere parte hartu zuen Barbara Pardorekin batera, helmugara hirugarren postu bikain batean iritsiz, eta garaipenetik oso gertu. Emaitza horiek guztiak merezimendu handikoak izan dira, Nerearentzat senior kategorian lehen urtea dela kontutan izanik.

Emaitza hauen ostean, Iñigo Peña eta Begoña Lazkano Szegedeko Munduko Kopara joango dira, eta bertan emaitza bikainak lortzea espero da, COVID-19aren eraginak markatutako denboraldi honekin amaitzeko.

20014

Email: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko.